Пожар бушува в национален парк Саксонска Швейцария в Германия, предава ДПА,

...
Пожар бушува в национален парк Саксонска Швейцария в Германия, предава ДПА,
Коментари Харесай

Голям пожар бушува в национален парк в Германия

Пожар бушува в народен парк Саксонска Швейцария в Германия, предава ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Облаци пушек се издигат над региона, който се намира до река Елба в източната провинция Саксония и където е фамозният Бастайски скален мост.

Властите обявиха, че пожарът обгръща някои мъчно налични места. Поради това огнеборците са подпомагани от планински спасители и катерачи.

Пожарът е избухнал нощес. Засега не е ясно, какво го е предизвикало. Огънят е обхванал повърхност към 4 хиляди кв. м, само че няма заплаха за близкото курортно село Ратен. Няма данни за потърпевши хора.

Днес в немското село Вьорден в провинция Шлезвиг-Холщайн пък изгоря детска градина, заради лиспа на вода, с която да бъдат потушени пламъците предаде ДПА. Сградата е била затворена за лятото. Предполага се, че пожарът е лумнал заради строително-ремонтни работи покрай детската градина, които са запалили дървената й обшивка. Повече от 100 пожарникари са се присъединили в гасенето, само че заради горещините и сушата не достигнала вода. 

През последните седмици Германия и други елементи на Европа бяха обхванати от гореща вълна, а горски пожари избухнаха също в Гърция и Швеция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР